Calliolan tarina | Calliola

CALLIOLAN TARINA

Saaristolaistilasta suosituksi kokous- ja tapahtumahotelliksi

Alueen historiaa

Calliola Conference & Event Center sijaitsee Snappertunassa Raaseporin linnan ja Fagervikin ruukin ja kartanon välillä. Suomea hallittiin täältä ennen kuin Turusta, ja sittemmin Helsingistä, tuli Suomen pääkaupunki. 1800-luvun puolessa välissä Rågö erotettiin omaksi itsenäiseksi tilakseen samassa kylässä sijainneesta Jeppans Gårdista. Tämä nykyään Calliolana tunnettu saaristolaistila eli omaa maalaisidylliään Båsan kylässä Snappertunan kunnassa noin sadan vuoden ajan. Rågön tila Rågöstrand oli saman kalastajasuvun omistuksessa aina 1950-luvulle asti. 1960-luvulla elettiin hiljaisempia aikoja, koska maatalouden pito ja peltojen viljely olivat alueelta kadonneet. 1970-luku toi saarelle kesäasukkaat, ja elämä vilkastui, kun saaren mantereeseen yhdistävä silta rakennettiin. Paikallisten ylpeydeksi Snappertuna tunnettiin silloin maailman ruotsinkielisimpänä Ruotsin ulkopuolella sijaitsevana kuntana.

Calliolan synty

Maineikas oopperalaulaja Timo Mustakallio toteutti unelmansa luodessaan lomakylän saaristolaistilalleen 70-luvulla. Mustakallion kerrotaan kirjaimellisesti täyttäneen saaren oopperalla. Taide, luonto ja musiikki ovat olleet oleellinen osa Calliolaa koko sen olemassaolon ajan. Tarinan mukaan Mustakallio tunnettiin kansainvälisesti taiteilijanimellä Callio, joka kulkee mukana edelleenkin paikan nimessä. Timo Mustakallion jälkeen 80-luvulla Calliola toimi SKOP Pankin johdon ja henkilöstön virkistyspaikkana. Vuonna 1997 Calliola siirtyi tunnetun yrittäjäperheen Maiju ja Kari Kasasen omistukseen kokous- ja tapahtumahotelliksi. Tästä alkoi Calliolan uusi aika ja uudistuminen.

Calliola tänään

Calliola tarjoaa erinomaisen palvelukokonaisuuden onnistuneisiin kokouksiin, organisaation valmennuksiin sekä henkilöstö- ja asiakastilaisuuksiin. Perhejuhlat ja häät onnistuvat Calliolassa kaikkina vuodenaikoina. Calliolassa toiminnan perustana on rauhallinen ja inspiroiva ympäristö, monipuoliset tilat sekä korkeatasoinen asiakaspalvelu. Palvelun lähtökohtana on aito välittäminen ja asiakkaan kuunteleminen. Jokainen tapahtuma ja tilaisuus Calliolassa on ainutkertainen ja ikimuistoinen.

Calliola on perheyritys, jolla on vahva arvoperusta. Haluamme tarjota vieraillemme elämyksiä, henkilökunnallemme kannustavan ja mielekkään työpaikan sekä paikallisille yrittäjille mahdollisuuden tuoda tuotteitaan ja palveluitaan esille. Toiminnan perusarvoja ovat kestävä kehitys, yhteiskuntavastuu sekä ympäristön vaaliminen.

Tervetuloa Calliolaan!

OTA YHTEYTTÄ

Calliola – Raaseporissa meren rannalla

Rågöntie 315, 10710 Snappertuna. 

Puh. +358 201 600 888 / tilavaraukset

Puh. +358 400 163 632 / Calliola

calliola@calliola.com

© 2017 Calliola

ToimistoSissit_suosittelee_banneri_valko
  • Grey Google Places Icon
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
  • Grey Pinterest Icon